Severní Morava a Slezsko

 

 

GEOFUN

Návštěvnost

Návštěvnost:

ONLINE: 4
DNES: 307
TÝDEN: 4384
CELKEM: 409606

 

Logo Moravskoslezského kraje

Tento projekt je spolufinancován z rozpočtu Moravskoslezského kraje

Navigace

Obsah

Burčáková stezka 2017

Typ: ostatní
Burčáková stezka 2017Vydejte se Opavou a ochutnejte kvalitní burčák.

Burčáková stezka 2017

 

Burčák je moravskou specialitou, která si získává rok od roku vyšší oblibu i u nás v Opavském Slezsku. Důkazem toho může být také loňský mimořádný zájem návštěvníků o první burčákovou stezku, kterou zorganizovali ve spolupráci s magistrátem města studenti Ústavu lázeňství, gastronomie a turismu Slezské univerzity v Opavě. „Burčák je pro většinu konzumentů chuťově i finančně přístupnější, a proto doufáme ve vysokou návštěvnost i letos,” uvedl za destinační management Opavské Slezsko organizátor Jan Černý. Celkem se zúčastní 9 prodejců z řad vinoték, obchodníků i hostinských. Návštěvníkům se tak mezi 16 až 22 hodinou nabízí příjemná procházka Opavou, srovnání burčáků i setkání se známými. Cílem organizátorů je touto formou upozornit Opavany na kvalitu. Ne každý ví, že burčák smí být vyroben výhradně z hroznů tuzemské produkce. Často se setkáváme s částečně zkvašeným hroznovým moštem z dovozu, mnohdy i horší kvality, avšak za lákavější cenu. „Burčákové stezky se účastní prodejci se vztahem k moravské tradici a burčák bude i letos výrazně převažovat nad dovozem, navzdory komerci i menší úrodě moravských hroznů,“ dodal iniciátor akce Alexandr Burda z Filozoficko-přírodovědecké fakulty. 

 

Termín: 13. října 2017

Místo: zapojené provozovny (viz mapa)

Čas: 16.00 - 22.00 hod.

 

Zapojené provozovny:

 


Burčáková stezka 2017


Vytvořeno: 19. 9. 2017
Poslední aktualizace: 23. 9. 2017 23:00
Autor: Jan Černý