Společné století

 

Severní Morava a Slezsko

 

 

GEOFUN

Návštěvnost

Návštěvnost:

ONLINE: 3
DNES: 190
TÝDEN: 4366
CELKEM: 590811

 

Logo Moravskoslezského kraje

Tento projekt je spolufinancován z rozpočtu Moravskoslezského kraje

Navigace

Obsah

Týden slezské kuchyně startuje již příští víkend

Typ: ostatní
Týden slezské kuchyně 2018Kulinární dědictví Slezska letos již popáté
Týden slezské kuchyně vrací do restaurací tradiční regionální pokrmy.

Na Týden slezské kuchyně se každoročně těší všichni gurmáni z blízkého i vzdáleného okolí. Ve dnech 13. až 22. dubna budete mít možnost ochutnat v zapojených restauracích typickou chuť slezských pokrmů, přičemž dnešní kuchyně dovoluje i moderní pojetí. Současně jsou při přípravě těchto jídel využívány především místní kvalitní regionální produkty. „Touto akcí navazujeme na produkty s certifikátem Opavské Slezsko  regionální produkt. Ty kromě místního původu musí také přispívat k dobrému jménu regionu, musí být kvalitní, šetrné k životnímu prostředí a jedinečné ve vztahu k území Opavského Slezska,” poznamenal organizátor akce Jan Černý z destinačního managementu Opavské Slezsko.

 

Týden slezské kuchyně 2018

Kvalitní regionální gastronomie je základním kamenem cestovního ruchu a přispívá k jeho oživení. „Dlouhodobějším cílem je zařadit do menu místních restaurací slezské pokrmy celoročně, samozřejmě s ohledem na sezonnost,“ doplnil Jan Černý s tím, že Týden slezské kuchyně nabídne v přihlášených restauracích ty nejznámější regionální pokrmy. „Ochutnejte například slezské nebe, kluski, kachnu s cibulovým zelím, bigos, nebo třeba žabí stehýnka. Můžete se zapojit také do soutěží,“ vyzývá organizátor. 

Jako každý rok budete moci hlasovat o nejlepší restaurační zařízení, a to pomocí SMS zpráv. Další soutěže o zajímavé ceny jsou připraveny také pro samotné návštěvníky. Ceny budou výhercům předány opět na Otevírání turistické sezony, které letos proběhne 28. dubna v Městských sadech v Opavě.

 

Veškeré informace a seznam zapojených provozoven naleznete na webových stránkách Týden slezské kuchyně a také na facebooku.


Vytvořeno: 3. 4. 2018
Poslední aktualizace: 3. 4. 2018 10:58
Autor: Jan Černý