Navigace

Obsah

Restaurace s regionální kuchyní

 

Restaurace, které jsou zahrnuty v tomto seznamu stojí za to navštívit, protože používají k přípravě pokrmů výrobky a suroviny od místních dodavatelů nebo regionální certifikované výrobky. Některé z těchto restaurací mají na jídelním lístku slezské speciality. 


 

Hospoda Slezský Grunt

 

 

Stylová hospůdka ležící nedaleko Opavy v obci Háj ve Slezsku – Smolkov poskytuje návštěvníkům příjemnou atmosféru venkova a především nabízí poctivou domácí slezskou kuchyni. V interiéru restaurace se nachází původní kachlová kamna, která vytváří útulné prostředí až pro 30 hostů. V prvním patře se nachází „Hodovní místnost“, která slouží k pořádání svateb, oslav nebo firemních večírků. V místě je k dispozici i malý penzion. Během letních měsíců je hostům k dispozici terasa s posezením na nádvoří. 

 

http://www.slezskygrunt.cz/images/FOTKY/exterier/P8086319.jpg

 

Adresa:

Slezský Grunt

Poddubí 3

747 92 Háj ve Slezsku - Smolkov

Web: http://www.slezskygrunt.cz/

Telefon: +420 731 582 755

 

Otevírací doba:

Pondělí – Sobota: 11:00 - 22:00 h

Neděle: 11:00 - 21:00 h

 

Nabízené regionální speciality:

  • Slezská zelňačka

  • Kateřinský řízek, slezské zelí a domácí houskové knedlíky

  • Smolkovský šmak (slezské placičky, zelí na špíčku, uzená plec)

  • Slezský bramborový placek

 

Sezónně má restaurace v nabídce např.: Slezský bigos nebo Slezské nebe.

 

Regionální dodavatelé:

  • Otické kysané zelí

  • Maso z Řeznictví Tichý v Háji ve Slezsku

  • Med Chlebiš z Šilheřovic

  • Pivo Rohan z Rohova

 


 

Mlýn vodníka Slámy

 

 

Restaurace se nachází v obci Háj ve Slezsku – Lhota. Areál bývalého mlýna nabízí návštěvníkům kromě výjimečného gastronomického zážitku také ubytování, možnost pořádání svatebních obřadů, oslav, rautů nebo firemních večírků. Restaurace nabízí hostům každý týden nové sezónní menu, proto je zde stále co nového ochutnávat. V areálu je možno si zakoupit jejich domácí produkty jako jsou marmelády, medy nebo paštiky.  Zajímavostí je, že se zde nachází i muzeum mlynářství a sídlí v místě jezdecký klub, kde je možnost si vyzkoušet jízdu na koni.   

 

Výsledek obrázku pro u tří jabloní

 

Adresa:

Mlýn vodníka Slámy

K Mlýnu 1

747 92 Háj ve Slezsku - Lhota

Web: http://www.uslamy.cz/

Telefon: +420 724 803 462

 

Otevírací doba:

Pondělí: Zavřeno

Úterý – Čtvrtek: 11.00 - 20.00 h

Pátek – Sobota: 11.00 - 22.00 h

Neděle: 11.00 - 20.00 h

 

Regionální dodavatelé:

  • Pštrosí vršek Wieder Hněvošice

 

Regionální dodavatelé z jiných okresů:

  • Maso z farmy Rudimov, okres Zlín

  • Pstruží farma Horní Domaslavice, okres Frýdek-Místek

  • Farma rodiny Němcovy, okres Žďár nad Sázavou

  • Jatka Marwin, okres Šumperk

 

 


 

Restaurace U Tří jabloní

 

 

Nedaleko Městských sadů v Opavě se nachází restaurace, která nabízí spoustu pokrmů z regionální Slezské kuchyně. V přípravě těchto specialit dbají na kvalitu a ne na kvantitu nabízených jídel. Důkazem toho je, že většina výrobků a surovin, ze kterých se pokrmy připravují, pochází od místních dodavatelů. Velkou zajímavostí restaurace je nabídka kurzů vaření pro veřejnost. Samozřejmostí je nabídka zajištění svatební hostiny, narozeninových oslav nebo firemních večírků. Na odvoz hostů z restaurace vymysleli skvělý nápad, a to je zajištění taxi služby za menší poplatek. 

Výsledek obrázku pro u tří jabloní

 

Adresa:

Restaurace U tří jabloní

Sadová 46 

746 01 Opava

Web: www.utrijabloni.cz

Telefon: +420 605 327 571

 

Otevírací doba:

   Pondělí - Úterý:          10:30-15:00 h

   Středa:                        10:30 - 15:00 h     od 18:00 - 22:00 h

   Čtvrtek:                       10:30 - 15:00 h     od 17:00 - 22:00 h

   Pátek:                          10:30 - 15:00 h     od 17:00 - 00:00 h

   Sobota:                        12:30 - 23:00 h

   Neděle:                        12:00 - 18:00 h

 

Nabízené regionální speciality:

  • Domácí huspenina s cibulí a octem, domácí kváskový chléb                                               

  • Domácí klobása na černém pivě, domácí kváskový chléb     

  • Babiččina zelňačka s domácí klobáskou   

  • Slezská pečená kachna na jablkách, otické zelí, domácí bramborový knedlík    

  •  

Regionální dodavatelé:

  • Zvěřina - Opavská lesní a.s., Good Venison s.r.o.

  • Ovoce a zelenina – Miroslav Vlček, Opava

  • Vepřové, bůček, klobásy, paštiky – Vršovické uzeniny

  • Hovězí maso – Farma Klokočov, MK Klemens

  • Tvaroh, máslo, sýry – Farma Klokočov

 


 

Hotel Belaria Resort

 

 

Hotel se nachází v Hradci nad Moravicí v malebném údolí řeky Moravice. Součástí je samozřejmě hotelová restaurace, která nabízí moderní českou a sezónní kuchyni. Určitě stojí za to ochutnat domácí těstoviny. Každý měsíc se mohou návštěvníci těšit na tematické zážitkové menu, které je vždy zaměřené na regionální sezónní suroviny. V hotelovém areálu se nachází i možnosti sportovního vyžití, wellness, masáže nebo jsou k dispozici k pronájmu konferenční prostory.

Výsledek obrázku pro hotel belaria resort

Adresa:

Hotel Belaria Resort***

Žimrovická 663

747 41 Hradec nad Moravicí

Web: www.belaria.cz  

Telefon: +420 553 652 536

 

Otevírací doba:

Pondělí – Neděle: 11:00 – 21:30 h

 

Nabízené regionální speciality:

  • Huspenina se zeleninou a domácím chlebem

  • Kachní stehno, červené zelí, slezské klusky

 

Regionální dodavatelé:

  • Farma Klokočov

  • Jatky Melč

  • Otické zelí

 


 

Areál Salaš

 

 

Restaurace, která se postavila opět na vlastní nohy. Nachází se v Hradci nad Moravicí za částí Kajlovec. Salaš nabízí v jídelním lístku domácí českou kuchyni, ale i modernější mezinárodní kuchyni. V areálu se pořádají i různé akce jako zvěřinové nebo zabijačkové hody. Součástí restaurace v selském stylu z opalovaného dřeva a stylovými dekoracemi je salónek, vinárna a letní zahrádka. Kapacita hlavního sálu v restauraci je 50 míst. Od května roku 2017 je v areálu možnost přenocování v menším ubytovacím zařízení. 

http://www.areal-salas.cz/data/blob/storage-image_jpeg-20161025014421-6132-img-1327.jpg

Adresa:

Areál Salaš

Opavská 386

747 41 Hradec nad Moravicí

Web: www.areal-salas.cz

Telefon: +420 732 999 989

 

Otevírací doba:

    Denně       11:00 - 22:00 h

    Pátek a Sobota do 23:00 h

 

Nabízené regionální speciality:

  • Domácí klobása s opečeným česnekovým chlebem, křenem a hořčicí

  • Česneková s domácí klobásou, vejcem, sýrem a chlebovými krutónky

 

Regionální dodavatelé:

  • Lukáš Gebauer - řeznictví a uzenářství v Oticích

  • Otické zelí

 


 

Restaurace U náhonu

 

 

Nachází se na ve městě Opava u Městských sadů. Nabízí širokou škálu pokrmů, ze kterých si vybere úplně každý. Můžete ochutnat jak českou tak i mezinárodní kuchyni. Ve vkusném prostředí restaurace Vás přivítá kvalifikovaná obsluha. Čas od času se v restauraci pořádají prezentační a degustační akce, které se vždy zaměřují na jednotlivé téma. Zde si můžete zajistit rodinnou oslavu, svatební hostinu či podnikový večírek. V letních měsících je otevřená zahrádka. 

http://u-nahonu.cz/upload/pages/texyla/interier/large/pa141466.jpg

 

Adresa:

Restaurace U náhonu

Jaselská 10

746 01 Opava

Web: www.u-nahonu.cz

Telefon: +420 553 627 368

 

Otevírací doba:

  Pondělí – Čtvrtek 11:00 – 22:00 h

  Pátek – Sobota     11:00 – 24:00 h

  Neděle          11:00 – 21:00 h

 

Nabízené regionální speciality:

  • Slezská chlebjanka s česnekem

 

Regionální dodavatelé:

  • Otické zelí

  • Mrkev a petržel z Otic nebo Malých Hoštic

  • Kozí farma Magdaléna ze Štítiny

  • Maso z Řeznictví Tichý v Háji ve Slezsku

  • Farmářské trhy – zeleniny, bylinky

 


 

Středověké pivní sklepy

 

 

 

Stylová restaurace, kde na Vás dýchne historie, se nachází v Opavě. Nabídka jídel je velice široká. Můžete ochutnat českou kuchyni, ale také pizzu z pravé italské pece. V restauraci také připravují na objednávku rauty nebo švédské stoly k různým společenským událostem. Pořádají se zde různé tematické víkendové akce.

http://www.stredovekepivnisklepy.cz/_gallery/images/6285_pict0015.jpg

 

Adresa: 

Středověké pivní sklepy

Hradecká 1

746 01 Opava

Web: www.stredovekepivnisklepy.cz

Telefon: +420 775 630 555

 

Otevírací doba: Pondělí - Čtvrtek  11:00 - 22:00 h

   Pátek - Sobota                              11:00 - 24:00 h

   Neděle                                           11:00 - 20:00 h

 

Regionální dodavatelé:

  • Zelenina Čedar z Opavy

  • Otické zelí

  • Kozí sýry z Farmy Klokočov

 

Maso dodává řeznictví Maso V+W, s.r.o. z Krnova.

 


 

Panský mlýn

 

 

 

Minipivovar s restaurací na okraji Opavy-Kylešovic se nachází v budově starého mlýna pocházejícího z 15. století a nabízí hostům venkovskou kuchyni. Panský mlýn je vhodným místem pro oslavu narozenin, svatební hostinu nebo firemní večírky. V letních měsících je otevřená i letní zahrádka a je k dispozici bowlingová dráha. Lze si zde i chytit pstruha ze sádky, nechat vykuchat a odnést domů. Zdejší pivo je určitě velkým lákadlem k návštěvě. V minipivovaru se vaří 10° Brtník, 12° Grizzly a 15° Kodiak.

 

Výsledek obrázku pro panský mlýn opava

Adresa:

Panský Mlýn

U Panského mlýna 267/28

747 06 Opava

Web: http://www.panskymlynopava.cz 

Telefon: +420 604 222 280

 

Otevírací doba:

   Pondělí    Zavřeno

   Úterý       11:00-22:00 h

   Středa     11:00-22:00 h

   Čtvrtek    11:00-22:00 h

   Pátek       11:00-22:00 h

   Sobota     11:00-22:00 h

   Neděle     11:00-22:00 h

 

Regionální dodavatelé:

  • Pstruzi z vlastních sádek

  • Kozí sýry a hovězí maso z Farmy Klokočov

  • Zvěřina z Obchodně zemědělské společnosti ZEMPOL ve Vítkově

  • Vepřové maso od Latoň & Wieder z Chlebičova

Z Povodí Odry odebírají kapry.