Navigace

Obsah

Týden slezské kuchyně

Tato dnes již tradiční akce dává vzpomenout na kulinářský odkaz našich předků, upozorňuje na regionální producenty potravin a nápojů a vrací regionální kuchyni na jídelní lístky místních restaurací a hospůdek. Probíha v měsíci dubnu a zapojují se do ní restaurace z celé oblatsti Opavského Slezska. Během Týdne Slezské kuchyně restaurace zařadí do svého menu regionální pokrmy a návštěvníci tak mají možnost ochutnat několik desítek jedinečných pokrmů, hodnotit jejich chuť, rozmanitost a také samozřejmě vzhled.  

Zakladatelem a iniciátorem akce je Alexandr Burda z Ústavu lázeňství, gastronomie a turizmu při Slezské univerzitě v Opavě, kde se regionální kuchyni a podpoře regionu věnují dlouhodobě. Organizaci a propagaci akce má na starosti destinační management turistické oblasti Opavské Slezsko.

Objevovat region skrze chutě návštěvníky zkrátka baví!