Návštěvnost
Návštěvnost:
ONLINE: 4
DNES: 296
TÝDEN: 2705
CELKEM: 1201670
Návštěvnost:
ONLINE: 4
DNES: 296
TÝDEN: 2705
CELKEM: 1201670
Děkujeme všem zúčastněným restauracím, za jejich přístup a práci při přípravě pokrmů slezské kuchyně. Děkujeme hostům, kteří přišli ochutnávat. A hlavně gratulujeme vítězi - Motorest R11 v čele s paní Gasiorkovou a kuchařkami Zdenkou Baťovou a Michaelou Salamonovou.
Velké díky patří opravdu všem.
Uvádíme zde prvních deset restaurací.
Motorest se nachází ve Skrochovicích, které leží na hlavním tahu mezi městy Opava a Krnov. Je též snadno dostupný cyklistům díky nedávno zbudované cyklostezce. Nabízí posezení v příjemně zařízeném, nekuřáckém prostředí. V případě pořádání společenských akcí je hostům k dispozici salónek. Kuchyně nabízí širokou nabídku pokrmů z různých druhů mas, zeleniny či ryb. Z regionálních produktů si zde možné objednat neslazené přírodní ovocné a zeleninové šťávy značky Vitaminátor.
Zde můžete ochutnat regionální pokrmy a zúčastnit se tak soutěže o ceny:
(číslo restaurace = soutěžní číslo)
1. Panský mlýn, U Panského mlýna 267/28, Opava
2. Restaurace KD Na Rybníčku, Na Rybníčku 380/43, Opava
3. Restaurace Slezská Siesta, Haškova 49, Chlebičov
4. Bar Myslivna, Masarykova třída 340/34, Opava
5. Restaurace U Tří jabloní, Sadová 199/46, Opava
6. Mlýn U vodníka Slámy, K Mlýnu 1, Háj ve Slezsku - Lhota
7. Restaurace a penzion Stará celnice, Celní 5/407, Hlučín
8. Restaurace Středověké pivní sklepy, Hradecká 1, Opava
9. Restaurace U Soudu, Lidická 28, Opava
10. Hospoda Slezský Grunt, Poddubí 3, Háj ve Slezsku - Smolkov
11. Motorest R 11, Opavská 80/19, Brumovice
12. Jídelna U Babičky, U Fortny 49/10, Opava
13. Penzion a restaurace U Knoppa, Hlavní 505/133, Opava
14. Restaurace U Tomáše, Hrnčířská 272/14, Opava
15. Bobaja centrum zdravé výživy, nám. Osvoboditelů 77/1, Opava
16. Ristorante Uno, Olbrichova 1, Opava
17. Restaurace a vinárna U Přemka, Pekařská 12, Opava
18. Restaurace Split, Olomoucká 75, Opava
19. Cocktail bar, Na Pomezí 787/30, Opava
20. Jídelna Zelený Jelen, nám. Svobody 34/2, Opava
21. Restaurace Františkův dvůr, Klokočov 84, Vítkov - Klokočov
22. Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb SČMSD, Dolní 356, Šilheřovice
23. Sportovní komplex Buly Aréna, Kostelní 360/28, Kravaře - Kouty
Letošní již třetí ročník navazuje na úspěšné pořádání akce Týden slezské kuchyně, které proběhly v minulých letech.
Cílem tohoto velmi oblíbeného týdne je propagace regionu Opavské Slezsko formou místní gastronomie a chutných
a kvalitních výrobků, které máme v našem regionu na dosah.
Gastronomické podniky na Opavsku od 15. do 24. dubna do své nabídky opět zařadí regionální jídla připravená podle tradičních receptů, nebo ze surovin, které jsou s Opavským Slezskem spojeny a pozvou na ně své hosty. Hosté budou moct nejen ochutnat širokou nabídku pokrmů, ale i je ohodnotit, tím se zapojit do soutěže a případně i získat některou ze zajímavých cen.
Do akce Týdne slezské kuchyně se zapojí podniky téměř z celého okresu Opava. Ti ji chápou jako projev spojitosti se zdejšími tradicemi, vyjadřují svůj patriotismus a touto cestou přispívají k rozvoji a zkvalitnění zdejšího cestovního ruchu. Kompletní seznam zapojených provozoven bude zveřejněn v průběhu března.
Atraktivitu této akce zvýší jistě i 3 soutěže, které budou pro hosty připraveny:
1) SLOSOVATELNÁ ÚČTENKA
2) SMS SOUTĚŽ
3) FOTO SOUTĚŽ
Máte možnost vyhrát zajímavé ceny. Např. Poukaz na bezplatnou konzumaci v restauraci, balíčky s regionálními potravinami v hodnotě 2000 Kč, 1500 Kč, 1000 Kč nebo soudek regionálního piva.
Více informací k soutěžím získáte v restauracích.
Týden slezské kuchyně již tradičně předchází Otevírání turistické sezony Opavského Slezska, které letos proběhne 7.5. v okolí zámku Hradce nad Moravicí.
Culinary Fest - Uczta zmysłów na Śląsku Opawskim w terminie od 15.04. 2016 – 24.04.2016 roku.
To kulinarne wydarzenie to kolejny już po raz trzeci odsłon Culinary Fest, który odbywa się w tym roku pod nazwą „Tydzień kuchni Śląskiej“. Narzuca on charakter promocji regionalnego Śląska Opawskiego danego miejscowym kulinarnym wydarzeniem, a więc charakter menu miejscowej gastronomii, więc smacznych i wybitnych dań, którymi dysponujemy.
Wydarzenie przygotowane jest za pośrednictwem współpracy z Instytutem Łaźni, Wydziałem gastronomii i turystyki Fakultetu Filozoficznego Uniwersytetu Śląskiego w Opawie, Ustawowego miasta Opawy i przeznaczeniowego managementu Śląska Opawskiego.
Lokale na Śląsku Opawskim w tygodniu od 15. do 24. kwietnia 2016 roku przygotują potrawy regionalne według tradycyjnych receptur albo z surowców powiązanych z tym właśnie regionem. Nie zabrakną ani ocenione już pyszne regionalne dania i napoje. Goście będą mogli nie tylko skosztować szeroką skalę dań w porcjach degustacyjnych, co umożliwi uczestnikom festiwalu wziąć udział w konkursie w różnych lokalach. Wszystkie pozycje menu podlegają ocenom uczestników, czym może Państwo uzyskać atrakcyjne nagrody.
Atrakcyjność festiwalu podniosą jeszcze przygotowane konkursy dla gości. Przygotowane będą atrakcyjne nagrody, naprz. BON na darmową degustację potraw, pakiety z regionalnymi potrawami o wartości 2.000 CZK, 1.500 CZK, 1.000 CZK albo beczkę regionalnego piwa.
Vyhrajte poukaz na další konzumaci v této restauraci zdarma! Po zaplacení zaznamenejte na zadní stranu účtenky své jméno a tel. číslo. Účtenku vhoďte do označené nádoby umístěné v restauraci. Po skončení Týdne Slezské kuchyně proběhne losování a vylosovaný výherce bude odměněn.
Šťastlivec bude kontaktován provozovatelem restaurace a k předání ceny dojde v této restauraci.
Byli jste spokojeni a chutnalo Vám? Pošlete svůj hlas této restauraci a sami se tak zúčastníte soutěže o dárkové koše s regionálními potravinami v hodnotě 2.000 Kč, 1.500 Kč a 1.000 Kč.
Pošlete SMS ve tvaru: „soutěžní číslo restaurace“ na tel. číslo 778 705 578. Cena SMS dle Vašeho tarifu.
Pošlete nám originální fotografii z Vaší návštěvy této restaurace s objednaným jídlem z menu Slezské kuchyně a vyhrajte soudek regionálního piva.
Foto zašlete emailem s uvedením soutěžního čísla restaurace a názvem jídla na adresu dm@opavske@slezsko.cz a do předmětu uveďte „Týden Slezské kuchyně“.
Hlasování o NEJ foto proběhne na FB opavskeslezsko v termínu 25.4.-2.5.2016. Sledujte nás na facebooku!
----------------------------------------------------------------------
Można uzyskać BON na kolejną darmową konzumację pysznych dań w tym lokalu. Po zapłaceniu niech Państwo na tylną stronę paragonu wpisze swoje imię i z numerem telefonu albo komórki. Potem prosimy o wrzucenie paragonu do oznaczonego kontejneru umieszczonego na widocznym miejscu w lokalu. Po zakończeniu imprezy zostanie wyłoniony zwycięzca, który będzie kontaktowany przez właściciela lokalu by Państwu przekazać w onym lokalu nagrodę.
Czy było Państwo zadowolone i były dania smaczne? Niech Państwo odda głos temu lokalu, czym może Państwo wejść do losowania o pakiet z regionalnymi potrawami o wartości 2.000 CZK, 1.500 CZK, 1.000 CZK. Prosimy o przesłanie es-em-esa pod nazwą: „numer lokalu“ na numer komórki +420 778 705 578. Cena za jednego es-em-esa kosztuje według używanego przez Państwa taryfu komórki.
Niech nam Państwo prześle z imprezy oryginalne zdjęcie lokalu, w którym Państwo dokonywało degustację smacznych potraw z menu kuchni Śląskiej, przy czym my wyłonimy zwycięzcę o atrakcyjną nagrodę – beczkę regionalnego piwa.
Zdjęcie prosimy przesłać pod adres internetowy dm@opavske-slezsko.cz włącznie numeru lokalu z nazwą smacznego dania. Przedmiot przesyłanej notatki „Tydzień kuchni Śląskiej“.
Losowanie o najlepsze zdjęcie przebiegnie na facebooku opavskoslezsko w terminie od 25.04. 2016 do 02.05.2016 roku, więc prosimy o oglądanie wymianowanej strony facebooku.
----------------------------------------------------------------------
Destinační management turistické oblasti Opavské Slezsko ve spolupráci s Ústavem lázeňství, gastronomie a turismu Slezské univerzity připravují další ročník Týdne slezské kuchyně.
Blíží se třetí ročník soutěže Týden slezské kuchyně, který proběhne 15. 4. - 24. 4. 2016 v restauracích po celém Opavském Slezsku. Tento kuchařský kurz, který akci předchází, je doporučen provozovatelům restaurací, aby pro vás uměli připravit opravdu gastronomický zážitek.
Pokud se chcete naučit sami připravovat tradiční regionální pokrmy, jako jsou kluski, halečky, černa mačka, cibulové zelí, slezské nebe, atd., můžete se samozřejmě také zapojit do tohoto kuchařského kurzu, kde Vás to rozhodně naučí.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Horní náměstí 382/69, 746 26 Opava * IČ: 04597486 * e-mail: dm@opavske-slezsko.cz
© Turistická oblast Opavské Slezsko, z.s. * Destinační management * Všechna práva vyhrazena
Členské obce spadající do oblassti Opavské Slezsko:
Bělá, Bohuslavice, Bolatice, Branka u Opavy, Bratříkovice, Brumovice, Březová, Budišov nad Budišovkou, Budišovice, Čavisov, Čermná ve Slezsku, Darkovice, Děhylov, Dobroslavice, Dolní Benešov, Dolní Lhota, Dolní Životice, Háj ve Slezsku, Hať, Hlavnice, Hlubočec, Hlučín, Hněvošice, Holasovice, Horní Lhota, Hrabyně, Hradec nad Moravicí, Chlebičov, Chuchelná, Chvalíkovice, Jakartovice, Jezdkovice, Kobeřice, Kozmice, Kravaře, Kružberk, Kyjovice, Lhotka u Litultovic, Litultovice, Ludgeřovice, Markvartovice, Melč, Mikolajice, Mladecko, Mokré Lazce, Moravice, Neplachovice, Nové Lublice, Nové Sedlice, Oldřišov, Opava, Otice, Píšť, Pustá Polom, Radkov, Raduň, Rohov, Skřipov, Slavkov, Služovice, Sosnová, Staré Těchanovice, Stěbořice, Strahovice, Sudice, Svatoňovice, Šilheřovice, Štáblovice, Štěpánkovice, Štítina, Těškovice, Třebom, Uhlířov, Velká Polom, Velké Heraltice, Velké Hoštice, Větřkovice, Vítkov, Vršovice, Vřesina, Závada
Poslední aktualizace: 12.01.2021