Burčák je moravskou specialitou, která si získává rok od roku vyšší oblibu i u nás v Opavském Slezsku. Důkazem toho jsou první dva ročníky burčákové stezky, které se těšily velké účasti. Burčák je pro většinu konzumentů chuťově i finančně přístupnější, a proto doufáme ve vysokou návštěvnost i letos. Celkem se zúčastní 12 prodejců z řad vinoték, obchodníků i hostinských. Návštěvníkům se tak mezi 16 až 22 hodinou nabízí příjemná procházka Opavou, srovnání burčáků i setkání se známými. Cílem organizátorů je touto formou upozornit Opavany na kvalitu. Ne každý ví, že burčák smí být vyroben výhradně z hroznů tuzemské produkce. Často se setkáváme s částečně zkvašeným hroznovým moštem z dovozu, mnohdy i horší kvality, avšak za lákavější cenu.